AsbestemmingCrematoriaCrematoriumCrematorium OostendeNieuws

Crematorium Polderbos in Oostende neemt nieuwe strooiweide in gebruik

©Adobe Stock Licentie

Het nieuwe crematorium van Oostende, genaamd Polderbos, heeft sinds 1 september een nieuwe strooiweide. Sinds die datum is deze strooiweide meteen in gebruik genomen. Nabij de strooiweide is er zuil aangebracht waaraan men naamplaatjes kan bevestigen van zij die op de strooiweide verstrooid werden en waarvan de nabestaanden zulke naamplaatjes besteld hebben.

Aansluitend aan het afscheid as verstrooien

Zij die afscheid nemen in het crematorium kunnen aansluitend aan de plechtigheid de as verstrooien nabij het crematorium. Het Vlaamse decreet op begraafplaatsen en lijkbezorging voorziet dat elk crematorium asbestemmingen moet kunnen uitvoeren in de nabijheid van het crematorium. Dat is nu ook mogelijk in Oostende, naast de bestaande begraafplaatsen.

Groen in een polderlandschap

Naast deze strooiweide werkt men nu verder aan de natuurbegraafplaatsen. De veranderingen rond het crematorium moeten ruimte geven aan zowel mens als natuur. Zoals vele begraafplaatsen vandaag in ons land veranderingen ondergaan, moet de site rond het crematorium als groen worden beschouwd. Een plek om in zeelucht te kunnen rusten, rouwen of even vertoeven. De plekken van asbestemmingen moeten volledig opgaan in het polderlandschap.

Parking nabij het crematorium is afgewerkt

Het nieuwe crematorium van Oostende opende vorig jaar en intussen werden er al een vele crematies uitgevoerd. De werken rond het crematorium zijn eveneens afgerond. Zo werden de parking en plek voor fietsen afgewerkt. Ook verlichting werd aangebracht rond het crematorium.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *