CrematoriumCrematorium OostendeNieuws

Crematorium Polderbos Oostende is in gebruik genomen

In Oostende is het nieuwe crematorium Polderbos in gebruik genomen. Het crematorium staat op de site van de oude steenbakkerij nabij Zandvoorde. Dit crematorium is het derde in West-Vlaanderen en er is meer dan drie jaar aan gebouwd. Momenteel gebeuren er de eerste crematies en zijn de aula’s van het crematorium afgewerkt.

Vanaf 15 april kunnen er de eerste afscheidsplechtigheden worden gehouden. Begrafenisondernemers kunnen dan met hun rouwende families een afscheid plannen in het gloednieuwe en moderne crematorium. Het crematoriumpersoneel wil de families en hun gasten uiterst professioneel ontvangen.

Polderbos wil jaarlijks zo’n 2.700 crematies uitvoeren en is een intercommunale samenwerking van Oostende, Oudenburg, Bredene en Middelkerke. Meer dan 85 procent van de mensen in die regio kiezen voor crematie en dat kan nog stijgen.

Momenteel zijn er twee crematieovens geïnstalleerd, en er is plaats voor een derde. De kans is groot dat er straks nood is aan meer dan 2.700 crematies per jaar in Oostende.

Het crematoriumgebouw is nog niet volledig afgewerkt, maar men verwacht dat de werken snel afgerond kunnen worden.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in:Crematorium