Crematorium KortrijkHet crematorium UITZICHT in Kortijk is deze week gestart met het aanbieden van koffietafels.  Het nieuwe onthaal gebouw ‘Horizon’ is speciaal gemaakt om mensen te laten samenkomen.  Dit voor recepties of koffietafels.  Hiermee is het pakket rond, het crematorium kan crematies, plechtigheden en koffietafels aanbieden.

Horizon is een apart gebouw, het ligt tussen de sportcampus Lange Munte en de begraafplaats.  Het gebouw op zich kan koffietafels aanbieden tot 80 personen.  De keuken die voorzien werd kan koude maaltijden aanbieden.  Gekende architect E. Souto, die het crematorium volledig tekende, voorzag in Horizon een open gebouw met veel licht.  Een plek om samen te komen in een rustig en groen kader.

In 2013 verzorgde het crematorium 2.956 crematies en 514 plechtigheden.  Men verwacht dat het aantal plechtigheden nu zal stijgen, omdat men de mogelijkheid heeft om een koffietafel aan te bieden.  De intercommunale van dit crematorium, waarin 22 gemeenten zetelen, kozen bewust voor de aanbieding van eenvoudige koude maaltijden.

Echter is het niet de bedoeling om de lokale horeca te beconcurreren, net daarom worden geen warme maaltijden aangeboden. Omdat er een eigen koude keuken is, worden de koffietafels aangeboden door eigen personeel.  Tot acht personeelsleden werken om deze maaltijden te voorzien.

Deel dit!

Plaats een reactie