CrematoriaNieuws

Crematorium in Zemst opent maandag de deuren

crematorium-Daelhof-zemstHet nieuwe crematorium in Zemst zal maandag de deuren openen.  In Eppegem, een deelgemeente van Zemst zal men voortaan terecht kunnen voor rouwplechtigheden en koffietafels.  Het crematorium van Vilvoorde werd gesloten.  De naam voor het nieuwe crematorium wordt “Daelhof”. 

De intercommunale Havicrem bouwde het nieuwe crematorium in Zemst op een terrein met een oppervlakte van 5,5 ha volledig in een groene buffer.  Het gebouw bestaat uit een technisch gedeelte met drie ovens, met de mogelijkheid tot uitbreiding met een vierde oven.

Het openbare gedeelte omvat drie aula’s, een cafetaria en enkele ruimtes voor het houden van koffietafels.  Het crematorium wordt een hoogwaardig kwalitatief afscheidscentrum geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Zo wordt het bestaande overstromingsgebied behouden en wordt er een verbinding gemaakt met het bestaande omvangrijke bos.

Het gebouw bevat voorts een deels ondergrondse parking voor 120 wagens.  De verwarming van het crematorium gebeurt d.m.v. warmterecuperatie van de ovens.  In vele crematoria gebeurt de warmterecuperatie via de crematieovens, zo gaat men duurzaam om met energie.

Bekijk de reportage van Ring TV

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria