NieuwsUitvaarttrends

Crisis in kosten van levensonderhoud treft de kosten van overlijden, aangezien crematoria de prijzen verhogen in Groot-Brittannië

©Adobe Stock Licentie

Uit een rapport blijkt dat een op de zes families in Groot-Brittannië grote financiële zorgen heeft over begrafenissen en ervoor kiest om geld te besparen door een goedkopere kist te kiezen en minder uit te geven aan bloemen.

Zelfs bij een overlijden voelt men de druk van de inflatie, aangezien de crematiekosten in sommige gebieden meer dan £ 1.000 bedragen.

Crematoria rekenen hogere prijzen om de stijgende brandstofkosten te recupereren.  Het gemiddelde is sinds 2021 met £ 20 gestegen tot £ 867,75, maar sommige crematoria hebben meer dan £ 100 toegevoegd.

In januari kostte een basiscrematie meer dan £ 1.000 in zeven gebieden van de UK: Thatcham in West Berks, Westerleigh in Bristol, Peterborough, Torquay, Basildon plus Frirockheim en Moray in Schotland.  Dit komt bovenop kosten als vervoer, zaalhuur, bloemen en andere producten die bij een begrafenis komen kijken.

De vergoedingen werden verhoogd van £ 659 naar £ 763 in Bangor, Noord-Wales, en van £ 793 naar £ 895 in Chelmsford, Essex. En de kosten stijgen nog steeds, met verdere verhogingen in september.

Steeds meer mensen kiezen nu voor de goedkoopste optie voor directe crematie, zonder service en de as die wordt bewaard of uitgestrooid door dierbaren die zelf het afscheid regelen.

SunLife-verzekeringen, die een ‘Cost of Dying’ rapport hebben laten opstellen, zegt dat deze in 2019 slechts 3% van alle begrafenissen bedroegen, maar vorig jaar al gestegen is naar 18%.

Bron: mirror.co.uk

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws