Steeds vaker kunnen mensen een uitvaart van hun naasten niet betalen.  Naast het nemen van een uitvaartverzekering, kan men ook aan crowdfunding doen.  In Australia, Adelaide, wordt er nu tot 10.000 dollar via crowdfunding opgehaald om de uitvaart van een jonge man te kunnen betalen.  

De man is tijdens een wandeling op een berg op onverklaarbare wijze naar beneden gestort.  Vrienden en familie, zelfs onbekenden die als sympathisanten worden bekeken, gaan nu op verschillende manieren op zoek om de uitvaart van de man te kunnen betalen.

Crowdfunding is er één van.  De eerste dag is er op de pagina van de website waarop de crowdfunding georganiseerd werd, tot 3500 dollar gedoneerd.   Vandaag is dat al bijna 5.000 dollar. Soms zijn het vreemden die doneren, dan weer bekenden voor de familie.

Zal crowdfunding in de toekomst nog meer gebeuren?  Zij die een uitvaart moeilijk kunnen betalen, kunnen hierop natuurlijk beroep doen.  Het risico is wel dat men niet genoeg bij elkaar krijgt om de volledige factuur van een uitvaart te voldoen.

Deel dit!

Plaats een reactie