Nieuws

‘Das Letzte Wort’ een nieuwe Netflix serie over een uitvaartonderneemster

‘Das Letzte Wort’ een nieuwe Netflix serie over een uitvaartonderneemster

‘Das Letzte Wort’ vertelt het verhaal van Karla Fazius (Anke Engelke), een vrouw die de plotselinge dood van haar man probeert te boven te komen. Verlangen, angst, woede, sprakeloosheid – Karla vindt haar eigen doel pas op de dag van de begrafenis. Ze besluit voorganger te worden. Samen met de eigenaar van een uitvaartcentrum Andreas Borowski (Thorsten Merten) begeleidt ze degenen die met verlies te maken hebben en begeleidt ze hen op hun individuele pad om hun afscheid te nemen.

De zesdelige ‘Dramedy’ The Last Word van showrunner, auteur en regisseur Aron Lehmann (“Das schönste Mädchen der Welt”, “Die letzte Sau”, “Highway to Hellas”) wordt op 17 september wereldwijd uitgezonden, exclusief op Netflix . Hoofdrolspelers zijn Anke Engelke en Thorsten Merten. Andere rollen worden gespeeld door Nina Gummich, Johannes Zeiler, Aaron Hilmer, Claudia Geisler-Bading, Gudrun Ritter en Juri Winkler.

De producent Daniel Sonnabend over de ontwikkeling van de serie:

‘ Deze slogan is geschreven op een kort presentatie document omdat ik me realiseerde dat iedereen met wie ik over dit onderwerp sprak, in staat was om hier alles over te vertellen en hun eigen ervaringen aan het gesprek. Deze verhalen bestaan overal onder begrafenisondernemers”

Showrunner, auteur en regisseur Aron Lehmann:

“Verdriet is een chaotisch proces. Er is geen goed of fout. Het is voor iedereen anders. Op dezelfde manier komt de dood zelden op het juiste moment. Ook beginnen we ons niet plotseling gepast en waardig te gedragen wanneer iemand sterft of we vertrouwen. Het is precies het tegenovergestelde. Zelfs op de meest trieste momenten is er komedie in ons leven. Zelfs als we geen zin hebben om te lachen. ”

Het verhaal: De dood is een sombere zaak, maar moeten begrafenissen ook zo zijn? Na 25 jaar huwelijk zorgt de plotselinge dood van haar man ervoor dat de wereld van Karla Fazius (Anke Engelke) uit elkaar valt. Onverwacht en tot verbazing van haar familie, vindt ze een nieuw doel: als begrafenisspreker. Terwijl ze op haar eigen reis is om liefde voor het leven te herwinnen, begint ze andere rouwenden te vergezellen terwijl ze er alles aan doet om elke regel in de uitvaartbranche te breken. Tot groot ongenoegen van de begrafenisondernemer Andreas Borowski (Thorsten Merten). Tegelijkertijd vindt ze het moeilijk om haar eigen verlies te boven te komen en zo bij te dragen aan de steeds groter wordende chaos in haar gezin.

De 6 afleveringen vertellen verschillende verhalen over rouw, dood en doorgaan met het leven: soms grappig, soms verdrietig en altijd een beetje absurd. Want wat anderen ook zeggen – de dood heeft niet het laatste woord!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws