digitale autopsieDe digitale autopsie, is naar zeggen van Matt Chandran, de ondernemer van de nieuwe technologie, dé toekomst.  Zo zou deze digitale autopsie volgens de ontwerpers de klassieke autopsie kunnen vervangen.  Alles wordt in 3D weergegeven op scherm na connectie met een CT of MRI .  Speciale software werd ontwikkeld.

Op deze manier kunnen pathologen nog beter hun werk doen, thans dat is wat er geschreven staat in buitenlandse media.  Deze nieuwe technologie werd voorgesteld in Kuala Lumpur en zou binnen drie maanden al worden opgestart in Engeland.  Zo kan men heel nauwkeurig inzoomen op de beelden en lagen/kledij verwijderen zonder één scalpel te moeten gebruiken.

Het klinkt veel belovend.  Ondernemer van deze nieuwe techniek is razend enthousiast en gelooft dat deze nieuwe techniek de wereld van de patholoog helemaal kan en zal veranderen.  Het bedrijf iGene brengt de benodigde software op de markt.

Uiteraard zijn er ook pathologen en wetenschappers die niet geloven in deze nieuwe technologie. Vooral het opsporen van ziekten en andere bacteriële doodsoorzaken vormt een grote zwakte van deze techniek.  Want daar wordt weinig aandacht aan gegeven.

Men wil deze software ook op de markt brengen voor medische onderzoeken, in 3D op touchscreen.  Om zo een database te kunnen aanleggen van de veranderingen binnen één menselijk lichaam.

 foto’s: Reuters
Deel dit!

Plaats een reactie