NieuwsUitvaartondernemer

De ‘jobstudent van het jaar’ werkt in de uitvaartsector

©Rudy Vercauteren

De ‘jobstudent van het jaar’ werkt in de uitvaartsector

Opkomende Talenten Vieren: Merel Ponsaers Uitgeroepen Tot ‘Jobstudent Van Het Jaar’

In een welverdiende erkenning van haar toewijding en uitstekende werkethiek, is Merel Ponsaers (21) uit Hoboken onlangs uitgeroepen tot ‘jobstudent van het jaar’. Naast haar studies rechtspraktijk werkt deze jongedame bij begrafenisondernemer Verstraeten in Hoboken. Met een vleugje humor beschrijft ze deze nobele job als een manier om mensen te helpen tijdens één van de moeilijkste periodes in hun leven.

Merel Ponsaers, een inspirerende studente rechtspraktijk, heeft zowel administratieve als praktische taken bij de begrafenisonderneming in Hoboken. Ondanks het behalen van haar diploma dit jaar, zal ze haar studentenjob voortzetten tijdens haar postgraduaat forensisch onderzoek. “Het is een wereld waar je op school niet veel over te weten komt”, zegt ze. “Maar het is een erg nobele job omdat je mensen helpt tijdens één van de moeilijkste periodes in hun leven.”

Haar werkgever, begrafenisondernemer Barbara Verstraeten, prijst Ponsaers om haar empathie en snelheid. “In onze sector moet je veel inlevingsvermogen hebben en snel kunnen werken”, legt Verstraeten uit. “Merel heeft dit allemaal schitterend gedaan. We zouden haar bijna niet durven laten gaan.”

Volgens ondernemersorganisatie Unizo zijn jobstudenten tegenwoordig essentieel voor bedrijven. “Ongeveer 1 op de 3 werkgevers werkt met jobstudenten”, zegt Danny Van Assche van Unizo. “Ze zijn vaak noodzakelijk om flexibiliteit op te vangen, vooral tijdens vakantieperiodes. Daarnaast merken we dat veel vacatures die niet ingevuld kunnen worden, worden opgevuld door jobstudenten.”

Om aan de behoefte van werkgevers tegemoet te komen, is het aantal uren dat studenten mogen werken tijdelijk verhoogd naar 600 uur. Unizo pleit ervoor om deze verhoging permanent te maken. Merel Ponsaers is het eens met dit idee: “Voor mij is het zeker genoeg. Zelf kom ik niet aan die 600 uur, maar ik vind het beter dan voorheen.”

Laten we allemaal Merel feliciteren met haar welverdiende titel als ‘jobstudent van het jaar’. Haar harde werk en toewijding tonen aan dat het mogelijk is om tegelijkertijd te studeren en een waardevolle bijdrage te leveren aan de arbeidsmarkt. Wie weet, misschien ben jij wel de volgende ‘jobstudent van het jaar’!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws