NieuwsUitvaartondernemer

Dela Nederland is van plan Yarden over te nemen

©Adobe Stock LIcentie

Dela Nederland is van plan Yarden over te nemen

Dela in Nederland is van plan om Yarden Uitvaartorganisatie over te nemen. Het gaat om de tak van verzekeringen, de grote begrafenisonderneming en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Ondanks het herstelplan van afgelopen zomer ging Yarden voor een structurele oplossing op zoek naar een geschikte, sterke partij die haar activiteiten zou kunnen overnemen. DELA is zo’n sterke partij.

Vandaag hebben de bestuurders van Yarden en DELA de overeenkomst voor de overname ondertekend. In de nieuwe situatie kunnen de Yarden-leden rekenen op financiële stabiliteit en ontstaat ruimte voor meer inflatiebescherming en winstdeling voor leden. Dankzij deze overname krijgt DELA er een groot aantal uitvaartcentra en crematoria bij die complementair zijn aan die van DELA.

Als de toezichthouders de voorgenomen overname goedkeuren, is Yarden vanaf begin 2020 officieel onderdeel van DELA. Voor de samenvoeging en integratie neemt DELA ruim de tijd: uiterlijk in 2022 wil DELA klaar zijn. Wat de personele consequenties zijn op korte- en langetermijn, kan nog niet in detail worden aangegeven.

Algemeen directeur DELA, Edzo Doeve: “We verwachten dat er banen verdwijnen op Yarden’s hoofdkantoor in Almere. Het gaat om staffuncties en banen in het verzekeringsbedrijf. Bij uitvaartverzorging is die kans kleiner want onze faciliteiten en locaties zijn grotendeels complementair aan elkaar. De medewerkers kunnen sowieso rekenen op een net sociaal plan, opgesteld in nauw overleg met de ondernemingsraden.”

Dat staat te lezen op Nederlandse uitvaartmedia. Wellicht wordt Dela dan de grootste speler in uitvaartverzekeringen en uitvaartondernemers in Nederland.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws