Nieuws

Dela neemt 49.000 Belgische polissen over van Hooghenraed

©Adobe Stock Licentie

Het Nederlandse Dela, dat ook actief is in België, neemt 49.000 polissen over van Hooghenraed.  Hooghenraed was jarenlang actief op de markt met uitvaartverzekeringen en had heel wat polissen in zijn portefeuille.

Belgische begrafenisondernemers werkte samen met Hooghenraed

Belgische begrafenisondernemers werkte samen met Hooghenraed.  Net zoals in het verleden zien veel onafhankelijke begrafenisondernemers hun verkochte uitvaartverzekeringen doorschuiven naar de Dela groep.

De overdracht van de Belgische uitvaartpolissen vindt medio oktober plaats. De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) in België moeten de transactie tussen beide verzekeraars nog eerst goedkeuren.

Groei over de grens

Dela is sinds 1989 actief op de Belgische markt. Bij de publicatie van het jaarverslag sprak de uitvaartverzekeraar en uitvaartondernemer de ambitie uit om in België in omvang te verdrievoudigen.

Groei in het buitenland is nodig omdat de uitvaartverzekeringsmarkt in Nederland naar verwachting zal krimpen. Dela betreedt daarom in 2018 ook de Duitse markt; een eerste kantoor in Düsseldorf werd dit jaar al geopend.

Conservatrix

Uitvaartverzekeraar Hooghenraed besloot eerder dit jaar al om geen nieuwe verzekeringen meer te verkopen. Het bedrijf maakt deel uit van Conservatrix Groep, de levensverzekeraar die twee maanden geleden voor €1 werd overgenomen door investeerder Eli Global.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws