NieuwsUitvaartondernemerUitvaarttrends

Dela wil het Nederlandse ‘Associatie Uitvaartverzorging’ volledig inlijven

©Licentie Adobe Stock

Uitvaartbedrijf Dela heeft het initiatief genomen om te komen tot een volledige overname van het Nederlandse Uitvaartvereniging Associatie & IJmond per 1 januari 2023. Dela is al voor 70 procent aandeelhouder van de ook in Zaanstad actieve Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond (officieel Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie).  Maar het bedrijf wil nu helemaal eigenaar worden van de coöperatie.

Het uitvaartbedrijf ‘Uitvaartvereniging Associatie &  IJmond’ heeft in Nederland al ruim 30.000 leden en is daarmee één van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen van Nederland. Met verschillende merknamen is het bedrijf al ruim 90 jaar actief vanaf negen locaties in de provincie, waaronder in Wormerveer en Zaandam. In totaal verzorgt het bedrijf een 2000 uitvaarten op jaarbasis. De ledenraad van de Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie heeft wel het laatste woord over de overname door Dela.

Landelijke dekking

Dela wil het resterende belang overnemen omdat zij het strategische uitgangspunt heeft om een landelijke dekkend netwerk aan uitvaartvoorzieningen te hebben, volledig vanuit de eigen organisatie.

Bijkomend voordeel voor de leden van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond is dat zij via de ledenconsulenten ook gebruik kunnen maken van de ledenvoordelen bij Dela.  Dela kocht in 2007 een belang van 20 procent in UNC, destijds om haar dienstverlening in Noord-Holland te kunnen vergroten. In 2018 werd dit een meerderheidsbelang van 70 procent. Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond verzorgen op hun beurt in Noord-Holland ook de uitvaarten van de leden van coöperatie Dela. De samenwerking verloopt voor beide partijen naar tevredenheid, aldus een persbericht over het initiatief.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws