De directeur van het crematorium Havicrem te Zemst is eind november op staande voet ontslaan uit zijn functie.  Dit melden verschillende media vandaag.  Frank De Bock, zou eind november ontslagen zijn na vermoedelijk gesjoemel. Zo gebruikte hij een betaalkaart voor privégebruik, staat er in media geschreven.

Havicrem, de intercommunale die het crematorium van Eppegem (Zemst) beheert, is sinds 23 november op zoek naar een nieuwe directeur. Frank De Bock stond twaalf jaar lang aan het hoofd van de intercommunale Havicrem, maar werd eind november om dringende redenen ontslagen.

Er gingen al lange tijd geruchten de ronde over mogelijk gesjoemel van de directeur, maar concrete bewijzen waren daar nooit van. Nu zou er toch één en ander hard werden gemaakt. Zo zouden er vijf grove fouten zijn ontdekt, die ook bewezen kunnen worden.

Onder andere het privégebruik van een betaalkaart van de intercommunale wordt hem aangesmeerd. Net als het weglaten van verslagen van de preventieadviseur over enkele gebreken aan het crematorium van Eppegem.

Voorzitter van de intercommunale Tom Dehaene reageert in het Nieuwsblad: “Hij werd ontslagen om dringende redenen, maar welke dat waren, ga ik niet in de media verkondigen. Het is wel zo dat we redenen genoeg hadden om het ontslag te verantwoorden. Frank De Bock kan bezwaar indienen, maar heeft dat nog niet gedaan. We starten eind deze maand wel al met een oproep tot kandidaat-opvolgers. Begin maart zouden we hopelijk een nieuwe directeur moeten hebben. Er was inderdaad ook even een dreiging tot sluiting van het crematorium omdat enkele technische installaties niet in orde bleken volgens de preventieadviseur. Maar dat werd op zeer korte termijn opgelost.”

Deel dit!

Plaats een reactie