NieuwsUitvaartondernemer

Doet Covid sneller kiezen voor crematie?

©Adobe Stock Licentie

Doet Covid sneller kiezen voor crematie?

Sinds het begin van de Covid crisis zijn er in vele landen meer overlijdens te merken.  Het deed de uitvaartsector aanpassen.  Niet alleen de uitvaartsector maar ook de consument.  Want deze koos, volgens internationale media, sneller kiezen voor crematie.

Waarom kiest men bij een Covid besmetting sneller voor crematie?

In Amerika ziet de National Funeral Directors Association een grote stijging naar crematie.  Eerder dan begraven, want in Amerika in bepaalde staten nog vaak gebeurt.  De consument vindt crematie veiliger en denkt daarbij aan minder kans op besmetting, dan een uitvaart met grafkist.  Natuurlijk kan men de grafkist ook ontsmetten, doch vindt men een urne veiliger.

NFDA verwachtte de stijging al langer

Toch vertelt de woordvoerder van de National Funeral Directors Association, Dutch Nie, dat de stijging van crematie ook in de lijn van verwachting ligt.  Men verwacht een hogere vraag naar crematie in Amerika, zeker de komende jaren.  Heeft Covid hier een versnelling in gemaakt?  De kans bestaat.

Daarnaast ziet men in Amerika, naast de stijging van het aantal crematies, een stijging in het aantal technische crematies om de urne later bij te plaatsen op de begraafplaats.  Men wacht dus met de plechtigheid tot dat men weer uitvaarten kan organiseren met meer mensen.

De NFDA gaf ook online steun aan de begrafenisondernemers en hun personeel:

https://www.nfda.org/covid-19/practical-guidance-webinars

In Amerika is crematie goedkoper dan een klassieke begrafenis

Crematie is in Amerika goedkoper dan het kopen van een dure grafkist en een duur graf.  De pandemie heeft mensen doen kiezen voor een snellere en goedkopere oplossing.  Soms kon men een gewone uitvaart gewoonweg niet betalen en heeft crematie daartoe een goedkopere en snellere weg gevonden bij de consument.

Gaan we dit effect in ons land zien?

Maar heeft men in ons land hetzelfde voorgedaan?  Zijn er in vergelijking met andere landen meer crematies gebeurd in de Covid periode?  Dat zullen we pas kunnen zien wanneer heel deze periode voor is en we de juiste conclusies kunnen trekken.  Hoewel dat begrafenisondernemers nu al merken dat families crematie ‘beter’ vinden in tijden van besmettingsgevaar.

 

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws