Drukte in Limburgse crematoria, crematorium Lommel start met testfase

Door de drukte en omdat er gewerkt wordt aan één van de vier ovens in het crematorium van Hasselt, worden er maatregelen genomen.  Deze maatregelen werden in samenspraak met de begrafenisondernemers genomen.  Zo kan er vroeger en later gecremeerd worden.  Dat vertelt de directeur van het Hasseltse crematorium aan Tv Limburg.

Nu start het crematorium van Lommel met een testfase, waarbij er al crematies plaatsvinden.  Hoe dit een effect zal hebben op het aantal crematies in Hasselt wanneer het crematorium van Lommel definitief van start gaat, valt af te wachten.

Hoe dan ook gaan veel begrafenisondernemers in het noorden van Limburg nog vaak over de grens cremeren in Nederland.  Net zoals vele Antwerpse begrafenisondernemers aan de grens nog blijven doen.  Bij vele Nederlandse crematoria in de grensstreek krijgen ze Belgen te zien.

Op zondag 22 april opent het crematorium van Lommel de deuren.  De opening van het tweede crematorium in Limburg komt als geroepen, het aantal crematies blijft stijgen, dus was er zeker nood aan een tweede crematorium in de regio.

Bron: Eigen redactie en TV Limburg

Deel dit!

Plaats een reactie