LijkkistenNieuwsProduct

Dure grondstoffen maken grafkisten duurder

©Licentie Adobe Stock

Vandaag hebben verschillende grafkistenleveranciers bekend gemaakt dat er een prijsstijging zal komen.  Een e-mail werd gestuurd naar de klanten om te laten weten dat de grondstoffen veel duurder zijn geworden. Omwille van de bevoorrading die zwaar verstoord is. De grootste Belgische grafkistenleverancier spreekt over prijsstijgingen van grondstoffen en transport tussen de 5 tot 50%.

Men maakt zich sterk dat de prijzen voor grafkisten geen 50% zullen stijgen. Echter een kleine prijsstijging per grafkist is mogelijk, dit is eveneens afhankelijk van welke houtsoort men kiest. De meeste grafkistenleveranciers zullen hun prijslijsten voor mijn klanten aanpassen.

Grafkistenleveranciers die met hun eigen leveranciers vaste prijs hadden afgesproken voor grondstoffen, kunnen nu niet anders dan toch de prijzen verhogen. Sinds de corona crisis is de toelevering van grondstoffen zwaar verstoord. Daarnaast zijn er ook veel gezinnen beginnen investeren in hun eigen woning waarbij veel hout benodigd bleek.

Naast de grondstoffen zijn er ook nog andere producten waarbij de prijs enorm gestegen is zoals verf om de kisten mee te bewerken, plastiek, metaal en containertransport om al deze producten in ons land te krijgen.

Bij de meeste leveranciers zullen de nieuwe prijslijsten bekend gemaakt worden aan het begin van de volgende maand.  Vanaf dan zullen ook de nieuwe prijzen gehanteerd worden.

Wat na de corona crisis?  Zullen de grafkisten dan terug de ‘normale’ prijs krijgen zoals voorheen?  Eén grafkistenleverancier verwacht dat de markt zich weer zal stabiliseren in 2022.

 

 

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Lijkkisten