Op de begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen (NL), wordt een geheel nieuw project ontwikkeld.  Het eerste ‘crematorion’ van Nederland.  Dit nieuwe concept omvat een gebouw dat gebouwd wordt rond een crematieoven.  Dit gebouw geeft de mogelijkheid dat nabestaanden en aanwezigen de invoer van de kist kunnen bekijken.

Daarnaast wil de begraafplaats Zorgvlied voldoen aan de stijgende vraag naar crematie.  Er werd eerst overleg gepleegd met de betrokken partijen.  Daarna werd er door architecten zorgvuldig nagedacht.  Het gebouw krijgt de vorm van een tipi.  Omdat de crematieoven in het midden van het gebouw staat, is er een zestien meter hoge pijp.

Het gehele complex zal zo’n 2,6 miljoen euro gaan kosten.

Deel dit!

3 reacties

  1. Kristiaan Verstraeten on

    ” een geheel nieuw project” in de crematoria van België is het bijwonen van de invoer van een kist in een crematieoven reeds jaren toegestaan. De nieuwe Belgische crematoria voorzien in een stemmige invoerruimte, maar geven hier niet te veel ruchtbaarheid aan en waarschijnlijk kost deze ruimte geen 2,6 miljoen. Hoe de omgeving er ook moge uitzien; het blijft voor velen een nare ervaring; het bijwonen van de invoer is toegelaten maar niet echt aan te bevelen.

    K. Verstraeten
    Antwerpen – Hoboken

Plaats een reactie