Een crematorium te Lommel

Zoals eerder geschreven werd, wil Lommel een crematorium bouwen langs de Norbert Neeckxlaan.   Dit zijn gronden vlakbij de stedelijk begraafplaats.  Voor de dagelijkse uitbating van het nieuwe crematorium zal een intercommunale samenwerking worden opgericht zoals reeds bij vele andere crematoria het geval is.  Om deze intercommunale op te richten lopen er op dit ogenblik gesprekken tussen zeven Noord-Limburgse gemeenten.

De verschillende gemeenteraden van deze gemeenten, buigen zich over het dossier van het nieuwe te bouwen crematorium. Volgende week vrijdag is een persconferentie gepland waarin een stand van zaken wordt meegedeeld aan geïnteresseerden. Wie recent de openbare gemeenteraden bijwoonde, kon al vernemen dat Lommel voor de realisatie van een tweede crematorium in Limburg een draagvlak vond in de ruime regio. De zeven Noord- Limburgse gemeenten Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel, Peer, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en dus ook voortrekker Lommel zijn momenteel bij het verhaal betrokken.

In de oorspronkelijke plannen was er sprake van een gebouw van 3.000 m² met daarin onder andere twee ovens en een zaal voor uitvaartdiensten. De inplanting is nog altijd voorzien aan de stedelijke begraafplaats in Lommel.

bron: hetbelangvanlimburg.be
Deel dit!

Plaats een reactie