De Netflix-documentaire / realityshow Casketeers laat de dagelijkse gebeurtenissen zien bij Tipene Begrafenissen in Onehunga, Nieuw-Zeeland.

De manager en focus van de show is Francis Tipene, een uitbundige en heerlijk excentrieke begrafenisondernemer die houdt van schoonmaken, zingen en op de zenuwen werken van zijn vrouw op een lieve manier.

Casketeers volgt zijn leven als begrafenisondernemer, inclusief bladblazen op het parkeerterrein van zijn rouwcentrum, het uitkiezen van een nieuwe spiegel en omgaan met tragisch overlijdens.

De show is meer dan een jaar oud, maar we wilde erover schrijven, omdat seizoen 2 net begonnen is in Nieuw-Zeeland vorige week. We verwachten dat nieuwe seizien later in 2019 te zien via Netflix.

De reeks seizoen 1 bestaat uit een 6-tal afleveringen en geeft een duidelijk beeld van hoe het er aan toe gaat tussen de muren van deze uitvaartonderneming.  Het is helemaal niet eng gebracht, maar je ziet wel duidelijk hoe het eraan toe gaat.  Met een lach en een traan.

De vraag is, zullen mensen kijken naar Casketeers om zich te informeren over de uitvaartsector? Dat zou eigenlijk niet zo erg zijn … Francis is ongelooflijk professioneel tijdens alle gezinsgerichte interacties en zijn charmante en luchtige humor humaniseert hij begrafenisondernemers en zijn personeel bij Tipene uitvaartzorg.

Dit beeld leidt de perceptie ver weg van een donker-en-morbide stereotype begrafenisondernemer.  Francis maakt begrafenissen minder eng en komt heel zacht over. Het nadeel is dat, hoewel Casketeers een vriendelijk beeld schetst van een rouwcentrum … het niet echt is hoe de meeste uitvaartcentra aanvoelen.

Casketeers won de Best Original Reality Series op de Huawei New Zealand Television Awards 2018.

Deel dit!

Plaats een reactie