Het duurste uitvaartland van Europa, Groot-Brittannië, heeft 1.500 begrafenisondernemers die een pact hebben ondertekend.  Dit pact houdt in dat men samen met de consument op zoek gaat naar een uitvaartkost dat past in het budget.

Zelfs het parlement discussieerde over de hoge uitvaartkosten

Zoals velen al weten is het land het duurste van Europa qua uitvaartkosten.  Dat wordt toch in vele media zo geschreven.  Onlangs werd hierover in het parlement nog enorm gediscussieerd over de hoge uitvaartkosten.

De uitvaartkost in Groot-Brittannië is onbetaalbaar

De consument kan deze kost niet meer betalen. Vandaar dat vele begrafenisondernemers vandaag een pact hebben ondertekend om betaalbare diensten en producten aan te bieden voor zij die het financieel moeilijk hebben.

Co-op Funeralcare start als een van de eerste 

Co-op Funeralcare, een van de grootste uitvaartketens in Groot-Brittannië, was het eerste uitvaartbedrijf die het pact ondertekende en beloofde meer transparantie voor de consument én op hun website.

Prijslijsten van begrafenisondernemers volledig online?

“Fair Funerals pledge” is de naam die de overeenkomst draagt.  Verder gaan er veel stemmen op in de Britse uitvaartwereld, om de prijzen van begrafenisondernemers online te zetten.  Wat inhoudt dat begrafenisondernemers hun volledige prijslijst online moeten plaatsen om zo klanten aan te trekken.

Want volgens Heather Kennedy, de manager van Fair Funerals campaign, zal dat toch de toekomst worden.  Prijzen worden online gezet en de consument kan zo de keuze maken.

Deel dit!

Plaats een reactie