Een eerste resomatorium wordt geopend in Groot-Brittannië.  Rowley Regis Crematorium zal het eerste crematorium zijn dat een resomator gaat plaatsen.  Daarmee is een investering gepland tot £300,000 voor de resomator, het toestel dat het resomeren zal toelaten.

Resomeren komt naar Europa

Hiermee is een eerste stap gezet op Europees grondgebied naar het resomeren.  In Amerika volgen de staten elkaar op die het resomeren gewoon toelaten en goedkeuren.  De stap naar Europa kon daarbij niet langer uitblijven.

Geen geluid en geen vervuiling

Het Brits bedrijf ‘Resomation’ gaat de resomator leveren voor het Rowley Regis crematorium.  De resomator maakt geen geluid, stoot geen vervuilende stoffen uit en de vloeistoffen die worden afgevoerd zijn volledig biologisch afbreekbaar.  Daarover zijn internationaal al vele onderzoeken naar gedaan.

In september van dit jaar actief

Het Britse bedrijf heeft in Amerika drie toestellen geleverd en in september zal ook het eerste resomatorium van Groot-Brittannië actief zijn.  Naar eigen zeggen om de consument de hoogste kwaliteit te kunnen aanbieden aan alternatieven en mogelijkheden die de uitvaartsector kan bieden.

Resomeren komt van een Griekse term

Het woord ‘resomeren’ komt van de Griekse term ‘Resoma’ wat zoveel wil zeggen als ‘wedergeboorte van het lichaam’.  Want de vloeistoffen die overblijven na een resomatie zijn volledig biologisch afbreekbaar en kunnen eveneens gebruikt worden als meststof voor planten.

Een grote stap 

Dit is een grote stap in de uitvaartsector van Groot-Brittannië dat zo’n 135 jaar geleden begon met het aanbieden van de klassieke crematie.  Crematie was in de beginjaren niet gebruikelijk.  Vandaag wél. Men hoopt en is ervan overtuigd dat het resomeren snel aanvaardt kan worden door de consument.

Nieuwsbron

Deel dit!

Plaats een reactie