memwart4Creatief forum rond verlies, dood, afscheid en rouw.  Dit evenement zal plaatsvinden in het Karmelietessenklooster te Leopoldsburg op 24, 25 en 26 oktober 2014.
Meer dan 30 kunstenaars, sprekers en creatieve dienstverleners brengen tijdens dit weekend een gevarieerd programma. We willen inspiratie aanreiken voor een persoonlijke benadering en vormgeving bij verlies, afscheid en rouw.

VOOR WIE IS MEMWART BEDOELD?

Het evenement is gericht op een breed publiek en zeker voor hen die concreet op zoek zijn naar nieuwe en creatieve ideeën. Voor iedereen die belangstelling heeft voor de thematiek, die creatief en inhoudelijk geïnspireerd wil worden, van kunst houdt of gewoon nieuwsgierig is. Kinderen en jongeren zijn ook van harte welkom, zodat gezinnen, studenten- of klasgroepen samen op bezoek kunnen komen. Het programma richt zich ook op professionelen, werkzaam in de mantelzorg, de zorgsector, palliatieve hulpverleners, docenten, leraars, creatief therapeuten, maatschappelijk werkers, uitvaartbegeleiders, begrafenisondernemers, rouwbegeleiders of -therapeuten, organisaties die diensten verlenen met betrekking tot dit thema, …

HET KARMELIETESSENKLOOSTER

Deze locatie bood heel wat ideeën voor de samenstelling van een boeiende en sfeervolle route doorheen de gelijkvloerse ruimtes en de omwalde tuin. Maud Vandersmissen, master in herbestemming van gebouwen en Britt Ballet, stagiaire scenografie van de UHasselt, ondersteunen het project vanuit hun vakgebied.

Voor het programma van de officiële opening op vrijdag 24 oktober is iedereen van harte welkom, maar inschrijven via de website is noodzakelijk.

Om organisatorische redenen is de deadline kort gehouden (15 oktober). Indien interesse reageert u best snel.

De namiddagen zijn via aankoop van een toegangsticket ter plekke, te bezoeken.

De website www.memwart.be geeft inspirerende en beeldende informatie.

PROGRAMMA:

Vrijdag 24 oktober

9u00: Onthaal met koffie

9u30: Offciële opening MémWart-event

Gevarieerd creatief en interactief programma

Lunch en persmoment

Praktisch: Iedereen is welkom, doch inschrijven is nodig. Inschrijven kan tot 15/10 op www.mémwart.be

De inschrijving is pas definitief na storting.

Vrijdag 24, Zaterdag 25 en zondag 26 oktober

13u00 tot 18u00 :

Vrije rondgang doorheen het sfeervol ingerichte klooster en de omwalde tuin. Er zijn meer dan 30 diverse interpretaties omtrent de vormgeving aan verlies en rouw te zien, te ervaren of te bevragen.

Naast een vrij programma kan men ook interactieve voordrachten volgen. Enkele sprekers zullen zowel op zaterdag als zondag aanwezig zijn, anderen 1 dag.

Bekijk de uitnodiging – Voor meer informatie: info@memwart.be

Deel dit!

Plaats een reactie