Ex-schepen Johnny Reweghs (58) doceert ‘funeraire medewerker’

Steeds meer mensen volgen een opleiding tot funerair medewerker. Opleidingscentrum Syntra biedt sinds kort dan ook een opleiding aan in Leuven. Elke maandagavond staat Johnny Reweghs (58) uit Glabbeek er voor de klas.

Gemeentepolitiek

In 2012 stapte hij in de gemeentepolitiek en verkocht hij zijn begrafenisonderneming na meer dan 30 jaar, maar het beroep heeft hem nooit helemaal losgelaten. “Het aantal overlijdens per jaar zal tot 2045 blijven toenemen, de uitvaartsector is er eentje met zekerheid op werk”, zegt Reweghs met een kwinkslag.

Begrafenismedewerker

Reweghs, die afkomstig is uit de regio Tongeren, verzeilde begin jaren ’80 in Glabbeek en begon er zijn zaak als begrafenisondernemer. Zelf dacht hij het een jaar of 15 in de uitvaartsector uit te houden. Het werden er uiteindelijk meer dan 30. Nu hij niet meer in het schepencollege van Glabbeek zit, staat hij voor de klas om mensen het vak van begrafenismedewerker te leren.

Het overlijden van een dierbare is een zwaar moment

“Het overlijden van een dierbare is een zwaar moment. Voor de nabestaanden is het heel belangrijk dat dit sereen en vakkundig verloopt. Vandaar dat ik niet twijfelde toen men me vroeg. Ik ben blij dat ik deze mensen het vak kan bijbrengen, iets wat in mijn tijd niet bestond”, zegt hij.

Lees het volledige artikel op HLN.be:

https://www.hln.be/in-de-buurt/glabbeek/ex-schepen-johnny-reweghs-58-doceert-funeraire-medewerker-van-familieruzies-ontmantelen-tot-overledene-schminken-elk-aspect-van-uitvaart-is-ontzettend-belangrijk~a0375a8a/

Deel dit!

Plaats een reactie