NieuwsUitvaartondernemerUitvaarttrendsWetgeving

Flexi-jobs binnenkort mogelijk in de begrafenissector

©Adobe Stock Licentie

De regering-De Croo heeft onlangs een akkoord bereikt over de begroting, waarbij premier Alexander De Croo benadrukte dat dit akkoord liberale oplossingen biedt voor werkende mensen. Een van deze oplossingen is de uitbreiding van de flexi-jobs naar 12 nieuwe sectoren.

Met deze uitbreiding wordt het mogelijk om flexi-jobben te doen als buschauffeur, in het onderwijs, de kinderopvang, de voedingssector, de begrafenissector, rijscholen, landbouw, autosector, publieke sport- en cultuursector, verhuissector, immosector en evenementensector. Dit zorgt ervoor dat er meer helpende handen beschikbaar zijn op plaatsen waar ze echt nodig zijn, zoals in de kinderopvang.

Deze uitbreiding komt bovenop de reeds bestaande mogelijkheden om flexi-jobben te doen. Dankzij liberale initiatieven was het al mogelijk om een flexi-job te hebben in sectoren zoals horeca, bakkers, slagers, supermarkten, kappers en sportsector. In totaal kunnen mensen dankzij liberalen nu in maar liefst 22 verschillende sectoren flexi-jobben, staat er te lezen op de website van Open-Vld.

Premier De Croo benadrukt dat deze uitbreiding ook interessant is voor bedrijven. Ze kunnen hierdoor namelijk gemakkelijker mensen vinden om hun vele openstaande vacatures – momenteel bijna 200.000 – in te vullen.

Al met al laat dit akkoord zien dat de regering-De Croo zich richt op het bieden van praktische oplossingen voor werkenden en bedrijven. Door de uitbreiding van flexi-jobs naar nieuwe sectoren wordt er gezorgd voor meer werkgelegenheid en een betere invulling van openstaande vacatures. Dit is een positieve ontwikkeling die zowel werknemers als bedrijven ten goede zal komen.

Op deze maatregel zat de uitvaartsector al even te wachten.  Eindelijk is de maatregel er.  Begrafenisondernemers ontvangen reeds de eerste e-mails van mensen die bij willen klussen in de sector.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws