International Funeral Awards 2013

International Funeral Award (I.F.A.) is sinds 1999 een internationale organisatie van professionals die hun sporen hebben verdiend in de uitvaartbranche.
I.F.A. heeft zich in deze jaren weten te profileren als een begrip in de Europese uitvaartbranche.  Ook dit jaar komt er een editie van de International Funeral Awards, weliswaar een vernieuwde versie.

 

 

Dit jaar heeft het  I.F.A. een grondige verandering ondergaan.

Op 25 maart 2013 werd, in crematorium Zoomstede te Bergen op Zoom in Nederland, de notariële akte ondertekend en sinds die dag is het IFA ondergebracht in de Stichting I.F.A. Europa.  Een stichting is vergelijkbaar met een VZW in België. Een vereniging waarvan de leden niet uit zijn op winstbejag maar enkel als doel hebben het stimuleren, bevorderen en belonen van vernieuwing in de uitvaartbranche.

Elk IFA bestuurslid of kwaliteitsraadslid werkt hieraan onbezoldigd mee.  Stichting I.F.A. Europa bestaat uit één Europees bestuur en per land één kwaliteitsraad. Op 25 Maart 2013 is tevens de datum waarop de heer Paul Peeters, oprichter van I.F.A., afstand heeft gedaan van zijn rol als initiatiefnemer en organisator van I.F.A.


Wij bedanken Paul Peeters voor het opzetten van deze mooie ‘wedstrijd’ in de uitvaartwereld.

Het Europees bestuur wil I.F.A. een nieuwe stimulans geven en op een andere manier positioneren door de nadruk te leggen op de kwaliteit van de wedstrijdformule en de prestige van de awards op internationaal niveau. Het uitreiken van de awards vindt plaats op het I.F.A. Europa gala:

‘the place to be’ voor uitvaartnetwerking op het allerhoogste niveau.

 

 

De 14e editie van I.F.A. gaat begin september 2013 (juiste locatie en datum volgt) van start met de open jury dag .

Kandidaten kunnen zich met hun innoverende dienst of product inschrijven voor één van de volgende categorieën:

  1. Nieuw, vernieuwde aula’s, begraafplaatsen, crematoria, gedenkparken, etc.
  2. Uitvaartartikelen (o.a. grafkisten, lijkwaden en urnen, rouwvervoer, inrichting, herdenken).
  3. Service & dienstverlening (o.a. uitvaartondernemers, website, computerprogramma’s).

 

 

De inschrijving wordt beoordeeld door de kwaliteitsraad, van desbetreffend land.

Deelnemers aan de 14e editie van I.F.A. krijgen de kans zich van hun meest prominente kant te laten zien tijdens de prestigieuze gala-uitreiking op zaterdag 26 oktober 2013. Tijdens het gala ontmoet u vele mensen uit de uitvaartbranche. Het gala is bij uitstek een perfecte netwerkdag, waar men tevens kan genieten van het galadiner en een showprogramma met diverse artiesten. Uiteraard is het hoogtepunt van de avond de award-uitreiking aan de winnaars. De locatie, waar de gala-uitreiking 2013 zal worden gehouden, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

De inschrijving voor de 14e editie van I.F.A. is reeds geopend via www.funeralawards.eu en zal sluiten op 1 augustus 2013.  Deze website bevat meer informatie over I.F.A. Europa en een contactpagina waar u eventuele vragen kunt stellen. Uiteraard ontvangt u dan spoedig antwoord.

Wij hopen u allen op het gala te mogen ontvangen!

 

Team I.F.A. 7 personen

 

 

 

 

 

 

 

Geert D’hondt                                                                            Anja Viaene-Vynckier

Bestuurslid Stichting IFA Europa                                                Bestuurslid kwaliteitsraad IFA België

Voorzitter kwaliteitsraad IFA België

Deel dit!