stad-onderzoekt-privatisering-aula-en-funerarium-id4968417-620x400Het bestaande funerarium en de aula van de stad Mechelen, gelegen aan de stedelijke begraafplaats, zal worden uitgebaat door de privésector.  Hiervoor wordt een concessie van 27 jaar uitgeschreven door de stad.  In Mechelen moet elke overledene nog worden overgebracht naar het stedelijk funerarium, zelfs wanneer het overlijden plaatsvond in het ziekenhuis.  

In andere steden worden overledenen al langer naar privé funeraria van begrafenisondernemers overgebracht.  Deze week heeft de gemeenteraad beslist om het funerarium en aula in concessie te geven.  Drie grote groepen zouden geïnteresseerd zijn in het aannemen van de nieuwe concessie, waarbij de tarieven de eerste vijf jaar ongewijzigd blijven.  Tenzij het om een indexaanpassing gaat.

Van de eventuele kandidaten wordt verwacht dat er een transparant prijsbeleid wordt gehanteerd.  Vanuit de stad meldt men dat zelfs buitenlandse uitvaartgroepen interesse hebben getoond om het funerarium en aula uit te baten.

Deel dit!

Plaats een reactie