Deze nieuwe futuristische lijkwagen draagt de naam ‘Korbiyor’ en is een elektrische lijkwagen zonder chauffeur.  De vormt een kijk op de toekomst, hoe vervoer van overledenen zou kunnen gebeuren.  Want hoe je het draait of keert, mensen zullen blijven sterven.  Daarom zal vervoer nodig zijn en dit is misschien een kijkje hoe het zou kunnen worden.

Een gekoelde transparante lijkwagen met speciale mecanum wielen.  Het lichaam kan binnenin verhoogd of verlaagd worden.  Eveneens voorzien is een surround systeem en multimedia projector.  De wielen zijn zo uitgevonden (door Bengt Ilon, een Zweedse man, die het idee van deze wielen al in 1973 bedacht) dat de Korbiyor in eender welke richting kan rijden en parkeren of manoeuvreren in hele nauwe plaatsen.

Hij is zelfs zo ontworpen dat hij een kerk of aula kan binnenrijden zonder enige beschadigingen aan vloer om omstaanders aan te brengen.  Geprogrammeerd om de ceremoniemeester overal te volgen en gemakkelijk om op afstand te bedienen.  De Korbiyor is zo gebouwd dat hij overal kan worden ingezet, van het moment van overlijden tot de laatste gebeden op de begraafplaats of het crematorium.

Hiermee kan de uitvaart ook sterk gepersonaliseerd worden.  De multimedia aan boord kunnen muziek en beelden projecteren over de overledene tijdens de uitvaart of processie.  Een gekoelde ‘kist’ in de Korbiyor kan in verschillende materialen vervaardigd worden, waarbij eveneens gekozen kan worden of het lichaam zichtbaar is of niet.

Rijdt de lijkwagen in de zon, dan blijft de inhoud van de kist gekoeld.  Een speciale ‘fuel cell’ zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft en dat de zon helemaal geen effect heeft op de staat van het lichaam.

De afbeeldingen van de Korbiyor zijn gecreëerd door Abhishek Roy. Roy is de stichter van Lunatic Koncepts, een design bedrijf met basis in Mumbai India.

Bron: http://www.theglobeandmail.com/globe-drive/culture/technology/bombardier-reimagines-funeral-with-futuristic-driverless-hearse/article26127539/

Afbeeldingen: Abhishek Roy – Charles Bombardier

Deel dit!

Plaats een reactie