Awesome

Er zullen geen uitvaartplechtigheden plaatsvinden tijdens het Alcatraz Metal festival, in het crematorium van Kortrijk. Dat staat te lezen in het Nieuwsblad.  Het metalfestival zal plaatsvinden op zaterdag en zondag 8&9 augustus aanstaande op een terrein vlakbij het crematorium.

Op zaterdag zullen er geen plechtigheden gehouden worden want de eerste band speelt al om 11 uur.  Crematies gaan wel gewoon door op zaterdag, dat vertelt directeur Jan Sabbe in de krant.

Hardrock- en metalfestival Alcatraz wordt voor de eerste keer gehouden op sportterein de Lange Munte in Kortrijk.  Het is een nieuwe locatie voor het festival.  De nieuwe locatie moet de geluidsoverlast voor omwonenden ook tot een minimum beperken.

Crematorium Uitzicht bevindt zich op 500 meter van het festivalterrein. Op zondag zijn er geen uitvaartdiensten dus daar waren op zich geen problemen. Echter, op de zaterdag van het festival speelt de eerst band, het Zweedse Wolf, al om 11 uur ’s morgens. Daardoor is er al lawaai van de soundcheck.

‘Daarom hebben wij geopteerd om geen uitvaartdiensten te laten plaatsvinden. Die zouden niet kunnen doorgaan in de nodige sereniteit en sfeer. Crematies zijn er wel’, zegt directeur Jan Sabbe.

Deel dit!

Plaats een reactie