Geen taks meer op lijkenvervoer in Aarschot

Wanneer het lichaam van een overledene over het grondgebied van Aarschot werd vervoerd, moest je daar tot voor kort als begrafenisondernemer zo’n 64,30 euro voor betalen. Die belasting wordt nu afgeschaft, want ze blijkt al sinds 1975 illegaal te zijn.

In 2017 heeft Aarschot bijna 20.000 euro verdiend aan de illegale taks op lijkenvervoer.  De is recentelijk afgeschaft.   “Een wet uit 1975 verbiedt gemeentes om belastingen te heffen op lijkenvervoer door een begrafenisondernemer. We proberen die belasting al lang te laten afschaffen. Ik ben blij dat het na twee jaar eindelijk is gelukt”, vertelt Annick Geyskens van N-VA Aarschot aan vrt nieuws.

Niet iedereen terugbetaald

Aarschot was de enige gemeente in Vlaams-Brabant die nog zo’n belasting had. Het stadsbestuur gaat iedereen die de belasting in 2018 heeft betaald, eerlijk vergoeden. “Dat is compleet onaanvaardbaar”, zegt Geyskens. “De stad heeft jarenlang de kas gevuld met deze illegale miserietaks. Iedereen moet terugbetaald worden, ook al is die belasting al jaren geleden betaald.”

bron en citaten: vrt.be

 

Deel dit!

Plaats een reactie