lichaam-overledene-twitter-grafmakerEen Spaanse grafmaker heeft een schorsing gekregen nadat hij op Twitter een foto plaatste van hem en een overledene.  Ook de neef van de overledene staat mee op de foto.  Heel wansmakelijk en onprofessioneel gebeuren.   Zeker wanneer je weet dat Spanjaarden zulke nette begraafplaatsen hebben en erg gelovig kunnen zijn.

De foto van het gemummificeerde lichaam ging snel viraal. De grafmaker werd geïdentificeerd als Clemente. Hij werd prompt geschorst van zijn werk. Het lijk van de overledene zou 23 jaar geleden gestorven zijn en werd opgegraven zodat het graf uitgebreid kon worden na het overlijden van de weduwe, meldt The Local.

Whatsapp

Het nichtje van het slachtoffer had om de uitbreiding van het graf gevraagd. Zij was ook de fotografe van het bijzondere beeld.   De vrouw stuurde de foto naar een ander familielid via de berichtendienst WhatsApp. Zo ging het beeld viraal op social media.

Toen het lokale stadsbestuur lucht kreeg van het voorval, werd besloten de grafdelver voorlopig te schorsen.  Enkele bronnen spreken zelfs van ontslag. ‘Hoewel het misschien maar als grap bedoeld was, kan niets dit gedrag rechtvaardigen.’ Het is een zeer misplaatste grap.

bron: Twitter, Whatsapp

Deel dit!

Plaats een reactie