CrematoriaNieuws

Groen licht voor crematies in Cyprus

Cyprus breekt met de jarenlange traditie van begraven en geeft groen licht aan de crematie op het eiland.  Het heeft een hele tijd geduurd voor het goedgekeurd kon worden.  Maar de goedkeuring in het parlement was unaniem.

Het omgaan met de doden wordt steeds belangrijker op Cyprus.  De jarenlange instroom van buitenlanders zorgt ervoor dat er niet alleen meer inwoners zijn maar ook meer doden op termijn.  Tien jaar terug begon deze instroom en nu komt de mogelijkheid tot cremeren als een extra mogelijkheid.

De nieuwe wet is streng en laat toe dat crematies op bepaalde locaties op het eiland kunnen plaatsvinden.  Er moeten wel specifieke procedures gevolgd worden die moeten voldoen aan strenge voorwaarden.  Op Cyprus wonen minstens 50.000 Britten waarvan vele op pensioen zijn.

Hoewel geloof op het eiland nog een belangrijke rol zal spelen voor de inwoners, zullen de buitenlanders op het eiland sneller kiezen voor crematie.  Traditie op het eiland is nog altijd begraven met kist, zij die heel gelovig zijn worden nog begraven in een lijkwade.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria