Er is groen licht voor het nieuwe te bouwen crematorium te Ardooie.  Dit nieuwe crematorium komt volgend jaar op het voormalig bedrijventerrein “Ter Vlucht”.  Na Brugge, Kortrijk en Oostende zal het de vierde West-Vlaamse gemeente zijn die een crematorium krijgt. Er is plaats voor 4.000 crematies per jaar.

Het bedrijventerrein ligt naast een autosnelweg, dus een goede verbinding wordt gegarandeerd.  De gemeenteraad van Ardooie keurde maandagavond een samenwerkingsovereenkomst goed met een private partner. Het crematorium zal uitgebaat worden door een vennootschap Ter Vlucht met maatschappelijke zetel in Koolskamp. Zij nemen zelf de ontwikkeling van het nieuwe centrum in handen, maar moeten samenwerken met de gemeente. De site van het voormalige bedrijventerrein zal volledig ingepalmd worden door het crematorium.

Het nieuwe crematorium moet een oplossing bieden voor het capaciteitsprobleem in de provincie. Ook in Oostende wordt een crematorium gebouwd om de bestaande crematoria van Brugge en Kortrijk te ontlasten.

Deel dit!

Plaats een reactie