grafkist-hartjesHouten hartjes, die perfect passen in het deksel van de grafkist, is een nieuw Italiaans product.  Naast de grafkist is dit ook beschikbaar in urnen.  Op de hartjes kan men een persoonlijke boodschap schrijven, zodat de grafkist of urne persoonlijker wordt.  Ofwel houdt men het hartje bij zich ofwel wordt het hartje mee begraven of gecremeerd.

Scrigno del Cuore is de naam van het product, waarop ook een patent genomen werd.  Dit nieuw product werd onlangs op Tanexpo voorgesteld en kon op ruime belangstelling rekenen.  Op verschillende Europese uitvaartmedia wordt over dit nieuwe product geschreven.  Naar eigen zeggen is het een internationaal succes.  

De grafkist die gepresenteerd werd op Tanexpo was voorzien van 53 kleine hartjes die uit het deksel gehaald kunnen worden.  Of het product in België verkocht zal worden is nog niet bekend.  De grafkisten en urnen moeten voldoen aan de Vlaamse normen, om in Vlaanderen gebruikt te kunnen worden.  Misschien komt in de toekomst ook dit product op de Belgische markt.

grafkist-hartjes-kisten

foto: funerair-info.fr

Deel dit!

Plaats een reactie