crematorium-kortrijkIn verschillende media werd er vandaag geschreven dat er “pijnlijke” facturen bij nabestaanden in de bus vallen.  Dit van het crematorium te Kortrijk.  Facturen van crematie, aula gebruik of koffietafel, vielen bijna meteen nadat deze hadden plaatsgevonden, in de bus.  Volgens media zou dit door nabestaanden als pijnlijk zijn ervaren.

Omdat bepaalde begrafenisondernemers de kosten van crematie niet op hun factuur willen plaatsen, stuurde het crematorium de rekening door naar de nabestaanden.  Veelal wordt de kost van crematie mee op de factuur van de begrafenisondernemer gezet.  Soms ook de kost van de koffietafel en het gebruik van een aula.  Nabestaanden moeten deze kost uiteraard op factuur ontvangen zodat men deze als uitvaartkost kan inbrengen bij de berekening van de successierechten.

Omwille van de heisa in de media rond dit verhaal, heeft de directie beslist om langer te wachten alvorens een factuur rechtstreeks naar de familie toe te sturen.  Het is vooralsnog de vraag waarom bepaalde media met dit verhaal in grote proportie naar buiten treedt.

Deel dit!

Plaats een reactie