NieuwsUitvaartondernemerUitvaarttrends

Het Australische Invocare wordt overgenomen voor 1,8 miljard dollar

©Adobe Stock Licentie

Het Australische Invocare wordt overgenomen voor 1,8 miljard dollar

Op 9 augustus 2023 werd bekend gemaakt dat het Australische begrafenisbedrijf Invocare akkoord is gegaan met een overname van $1,8 miljard door een private equity-bedrijf. Deze aankondiging heeft grote gevolgen voor de uitvaartindustrie en zal naar verwachting de concurrentie in deze sector verder versterken.

Invocare is een van de grootste spelers in de Australische uitvaartmarkt en exploiteert meer dan 300 begrafenisondernemingen en crematoria in het hele land. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd in het leveren van hoogwaardige diensten en het bieden van ondersteuning aan families tijdens moeilijke tijden.

De koper TPG is een private equity-bedrijf dat gespecialiseerd is in investeringen in diverse sectoren. Met deze acquisitie willen zij profiteren van de groeiende vraag naar uitvaartdiensten en de potentiële winstgevendheid die deze sector biedt.

De aankoop van Invocare voor $1,8 miljard markeert een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf. Hoewel Invocare al jarenlang succesvol is geweest, zal de overname door een private equity-bedrijf nieuwe mogelijkheden bieden voor groei en uitbreiding.

Weinig veranderen

Voor klanten van Invocare zal er naar verwachting weinig veranderen. Het bedrijf heeft aangegeven dat het zich blijft inzetten voor het leveren van hoogwaardige diensten en dat de focus op klanttevredenheid onveranderd blijft. Daarnaast zullen de bestaande werknemers van Invocare hun baan behouden en worden er geen grote veranderingen in het management verwacht.

De overname van Invocare illustreert de toenemende interesse in de uitvaartindustrie als investeringsmogelijkheid. De stijgende vraag naar begrafenis- en crematiediensten, gecombineerd met de vergrijzende bevolking, heeft geleid tot een groeiende markt die aantrekkelijk is voor investeerders.

In Australië alleen al wordt verwacht dat het aantal sterfgevallen jaarlijks met 2% zal stijgen, wat resulteert in een grotere vraag naar uitvaartdiensten. Deze trend heeft geleid tot een toename van fusies, overnames en investeringen in deze sector.

Andere landen

De gevolgen van deze overname zullen waarschijnlijk ook voelbaar zijn buiten Australië. Als een belangrijke speler op het gebied van uitvaarten kan Invocare dienen als inspiratie voor andere landen waar soortgelijke ontwikkelingen plaatsvinden.

Kortom, de overname van Invocare voor $1,8 miljard door een private equity-bedrijf markeert een belangrijke mijlpaal in de uitvaartindustrie. Het illustreert de groeiende interesse van investeerders in deze sector en zal naar verwachting leiden tot verdere concurrentie tussen begrafenisbedrijven. Voor klanten en werknemers van Invocare zal er naar verwachting weinig veranderen, aangezien het bedrijf blijft focussen op het leveren van hoogwaardige diensten en klanttevredenheid.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws