Het drive-in funerarium weer in media

Vorige week meldde verschillende media een opvallend feit.  Een drive-in funerarium in het Amerikaanse Memphis.  Niets nieuws eigenlijk want enkele jaren geleden hebben verschillende uitvaartmedia al geschreven over dit onderwerp.

De drive-in is een mortuarium waar een overledene kan worden gegroet achter een afgesloten raam.  Het funerarium heeft immers een ruimte voorzien waar mensen langs kunnen rijden of wandelen om van achter het raam hun geliefden een laatste groet te brengen.

“Voor het lichaam van uw familielid? Da’s dan doorrijden naar het tweede raampje aan de linkerkant, alstublieft.” Dat is zowat het systeem van de drive-in van het R. Bernard Funeral Services in het Amerikaanse Memphis. De opbaring is klassiek, maar de manier van groeten is ongezien.

Maar waarom?

“Ik wilde iets nieuws beginnen, iets anders dan de traditionele uitvaartdiensten”, verklaarde directeur Ryan Bernard tegen de New York Post. Volgens hem heeft de drive-in vooral een praktisch voordeel. “Oude mensen, of mensen met een handicap, hebben hier ook de kans om afscheid te nemen. Er zijn ook mensen die niet van uitvaartcentra houden. Voor hen is dit perfect. Of bij familievetes bijvoorbeeld, dan kunnen diegene die niet welkom zijn tijdens de begrafenis toch nog komen groeten.”

Heeft dit wel voordelen?  We zien het niet meteen overwaaien naar het Europese vaste land als nieuwe uitvaarttrend.  Zijn er zoveel voordelen om een overledene door een raam te kunnen zien?  Volgens de Amerikaanse uitvaartondernemer wel. Naar eigen zeggen wil de uitvaartondernemer er iets leuks van maken.

Deel dit!

Plaats een reactie