Nieuws

Het Nederlandse Yarden: Volledig verzekerd voor een uitvaart? Er kunnen toch kosten bijkomen

Uitvaartondernemer en uitvaartverzekeraar Yarden uit Nederland, bevriest vanaf volgend jaar de naturapolissen waarbij je begrafenis ‘van kist tot cake’ wordt verzorgd. Ze zijn te duur, dus nabestaanden moeten nu de kosten dekken.

De uitvaartverzekeraar verandert per direct eenzijdig de voorwaarden voor 380 duizend houders van een naturapolis. Waar eerst alle afgesproken diensten werden vergoed, geldt voortaan een maximumbedrag.  Yarden kampt al een tijdje met financiële problemen.

Wat is er aan de hand?

Honderdduizenden Yarden-verzekerden die dachten volledig verzekerd te zijn voor een uitvaart zijn straks een stuk duurder uit. Toekomstige kostenstijgingen voor de zogeheten naturapolis worden door de verzekeraar niet meer gecompenseerd en mensen moeten dus bijbetalen. Bij een naturapolis neemt de verzekeraar alle kosten voor een uitvaart op zich.  Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld 7500 euro.  Wat aanzienlijk meer is dan in België.  Begraafplaatsen en crematoria zijn privé en dat doet de prijs van een uitvaart al flink stijgen.  Een graf en onderhoud kost al snel een flinke duit in Nederland.

Naturapolis dekt sobere uitvaart

Uitvaartverzorger Ingrid Berns uit Elst merkt dat uitvaartwensen de afgelopen jaren zijn veranderd. Een zogeheten naturapolis vertegenwoordigt een waarde van zo’n 3500 euro, en dat voldoet voor een sobere uitvaart.  Velen kunnen een uitvaart niet meer betalen.  In Nederland zijn nochtans veel mensen verzekerd voor een uitvaart.  Velen hebben een naturapolis bij Yarden, de werking rond deze polissen zal dus veranderen.

Het doet heel wat stof opwaaien bij onze noorderburen, vandaar dat de Nederlandse televisie hierover een reportage maakte:

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws