Een uitvaart kan geld kosten.  Dat blijkt uit de infographic die vandaag op verschillende buitenlandse websites gepubliceerd werd.  Uit deze graphic kunnen we afleiden welk land het duurst is en welk het goedkoopst.

Italië en China zijn duurder dan België

Opvallend is dat zelfs Italië en China duurder zijn dan de gemiddelde uitvaartkost in België.  Een extra bewijs dat België qua uitvaartkost echt een goedkoop land is.  Vandaag staat de Britse Pond heel laag, maar voor het nieuws van de ‘Brexit’ stond deze nog veel hoger dan vandaag.  Vandaar dat het nu lijkt dat het niet zoveel duurder is, maar het dan enkele maanden geleden wel effectief was.

Een van de duurste landen qua uitvaartkosten blijkt Japan.  Zo kan een uitvaart in Japan al snel oplopen tot 18.000 euro en meer.  Enkel voor de uitvaart, opbaring, priesters, crematie en ceremonie, een volledige uitvaart.

Groot-Brittannië in Europa bij de duurste

De consument in Europa krijgt vooral problemen om een uitvaart te kunnen betalen in Groot-Brittannië.  Want daar zijn de door de overheid betaalde uitvaarten gestegen.  De prijs die de begrafenisondernemer ervoor krijgt is al 13 jaar dezelfde en zal wellicht met de ‘Brexit’ in het verschiet niet verhoogd worden.

Goedkope uitvaarten worden vaker gekozen

Bedrijven in Groot-Brittannië starten met goedkope uitvaarten.  Deze bedrijven werken aan heel lage tarieven en moeten veel uitvaarten uitvoeren om winst te kunnen maken.  De Britse markt heeft er nood aan.  Want het land is één van de duurste landen in Europa als het gaat om de uitvaartkost.

België is en blijft goedkoop

Met onze Belgische kost van gemiddeld 4.000 euro zitten we goed.  Wanneer we wereldwijd of zelfs Europees kijken zijn we bij de goedkope landen.  Nederland is vaak veel duurder dan België, dat is geen geheim meer.

De term ‘uitvaart-armoede’ werd in het leven geroepen

In Groot-Brittannië spreekt men zelfs al over ‘uitvaart-armoede’.  Er zijn consumenten die hun eigendom moeten verkopen wanneer een partner overlijdt.  Dit enkel en alleen om de kosten van de uitvaart te kunnen dekken.  Want pensioenen zijn laag en de kosten hoog.

Overheden gaan de problematiek bekijken

De Schotse overheid heeft initiatief genomen om deze armoede aan te pakken.  De Britse overheid zou het voorbeeld willen volgen.  Grote uitvaartketens domineren Groot-Brittannië zodoende dat men een groot marktaandeel heeft en zo ook prijzen kan bepalen.  Hoe geraakt de prijs van een uitvaart plots zo hoog?  Dat vraagt men zich in elk geval af.

Japan kan heel duur zijn

In Tokio betaalt men een uitvaart het duurst.  Tot 18.000 euro of meer is geen rariteit.

Deel dit!

Plaats een reactie