AsverspreidingBegraafplaatsDienstverlening en permanentieNieuws

Informatie rond Pasen en aanpassingen Antwerpse begraafplaatsen.

©Adobe Stock Licentie
Dienstverlening rond Pasen 2021

Tijdens Pasen is de dienstverlening van de stad in verband met overlijden en de dienstverlening van crematorium Pontes aangepast.

maandag 5 april (Paasmaandag)

  • digitale aangifte overlijden wordt verwerkt vanaf 6 april
  • fysieke aangifte overlijden is niet mogelijk
  • lijkbezorging is niet mogelijkcrematorium
  • Pontes Wilrijk is gesloten
  • het uitvoeren van werken op begraafplaatsen is niet toegestaan
Asbezorging op begraafplaats Schoonselhof

Heringebruikname strooiweide De Herder

U kon in een eerdere nieuwsbrief al lezen over de werken die werden uitgevoerd aan strooiweide De Herder.We zijn blij u te kunnen melden dat Strooiweide De Herder vanaf 1 april opnieuw beschikbaar is voor asverspreidingen.
Strooiweide Platanendreef buiten gebruik

Vanaf 1 april beschikt u als uitvaartondernemer op begraafplaats Schoonselhof over drie strooiweides:

  • De Wingerd
  • De Blauwe Regen
  • De Herder

Zoals aangekondigd in onze vorige nieuwsbrief, zullen de strooiweides Platanendreef vanaf deze datum buiten gebruik worden gesteld. Dit betekent dat:er dan definitief geen asverspreidingen meer kunnen plaatsvinden;deze zone een natuurlijker uitzicht zal krijgen; nabestaanden er hun dierbaren kunnen blijven herdenken.

Wij danken u om deze uitgebruikname te willen respecteren en rekenen erop dat u uw klanten hierover ondertussen correct hebt geïnformeerd.

Columbarium Winterkoning

Eveneens vanaf 1 april zullen wij in columbarium Winterkoning (concessie) overgaan tot het vullen in een zgn. dambordpatroon. Deze manier van vullen wordt momenteel al toegepast in columbarium

De Zwaluw (kosteloze rustplaatsen) en dit tot ieders tevredenheid.De bestaande rustplaatsen blijven behouden. Klanten die een overbrenging willen aanvragen, kunnen contact opnemen met onze dienst.
Onze contactgegevens vindt u onderaan deze mail.

Begraafplaats Berchem
Foto van de strooiweideDe nieuwe strooiweide op begraafplaats BerchemNieuwe strooiweideDe nieuwe strooiweide die werd ingericht op de plaats van perk 14 (zie onze vorige nieuwsbrief) kan eveneens in gebruik worden genomen vanaf 1 april 2021.De nieuwe strooiweide ligt midden op de begraafplaats en werd omzoomd met een taxushaag. Hiermee creëerden we voor u en nabestaanden een passend intiem kader om een laatste groet te brengen of de overledene later te herdenken.Deze vernieuwing past in een reeks maatregelen om de kwaliteiten van deze mooie begraafplaats te versterken, waaronder nog de aanleg van een urnenbos en opwaardering van de toegangen.Lees verder
Heraanleg kruispunt hoofdingang

Het kruispunt van de Elisabethlaan (N173) met de Floraliënlaan wordt sinds begin maart heraangelegd. De tijdelijke situatie zoals die al sinds 2018 werd gemarkeerd met onder andere paaltjes, wordt in het nieuwe ontwerp bestendigd. Momenteel is fase 2 in uitvoering in de rijrichting van Antwerpen.Hoofdingang onbereikbaar in fase 3Als alles volgens plan verloopt, loopt fase 3 (rijrichting Edegem) van 26 april  tot 9 juli 2021.In fase 3 is de hoofdingang van begraafplaats Berchem moeilijk of niet bereikbaar.

De zij-ingangen aan de Floraliënlaan en ter hoogte van de Chasse Royale en de achteringang aan de Koninklijkelaan blijven wel steeds bereikbaar.U kunt steeds contact opnemen met onze medewerkers ter plaatse om te vragen welke ingang u het beste kunt gebruiken.

Zij zijn elke werkdag bereikbaar van 8-16 uur via 0471 016776.

Meer informatie over de uitvoering van de werken vindt u via de projectpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.