Japanse begrafenisondernemers geven korting als ouderen ze hun rijbewijs inleveren. Wanneer deze oudere die het rijbewijs heeft ingeleverd, komt te overlijden, krijgt de familie een korting van 15% op de uitvaartfactuur.  

De Japanse overheid wil niet dat bejaarden nog achter het stuur kruipen.  The Mainichi rapporteert dat bejaarden steeds vaker betrokken zijn bij verkeersongelukken. Volgens Japan Times hebben beschikken maar liefst 4,8 miljoen 75-plussers over een rijbewijs Japan.

15% korting op de begrafenisfactuur

Een begrafenisondernemer uit de Aichi-prefectuur schaart zich achter het initiatief van de overheid. De lijkbezorger heeft daarom de handen in elkaar geslagen met de lokale politie. Ouderen die hun rijbewijs er inleveren, kunnen rekenen op 15% korting voor hun uitvaart. Zelfs Japanners die niet in de prefectuur wonen, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Het is niet het enige voordeel waarvan Japanse bejaarden kunnen genieten als ze het document afstaan. BBC News bericht dat senioren zo kunnen genieten van betaalbare taxiritten, korting op saunabezoeken en spotgoedkope noedels.

Drijvend columbarium

Japan heeft al langer te kampen met plaatsgebrek voor begraafplaatsen.  Vandaar dat bijna iedereen in het land gecremeerd wordt.  Daarenboven kost een uitvaart flink wat geld in Japan.  Een oplossing voor het plaatsgebrek is het drijvend columbarium, een drijvende begraafplaats met heel wat columbaria.  Dit zou plaatsgebrek moeten kunnen oplossen.

Lees ook:

Canadese begrafenisondernemers zijn tegen selfies tijdens begrafenissen

Deel dit!

Plaats een reactie