Belgische wint titel Ritueelbegeleider van het Jaar

IMG_0084-kleur.jpegLEUSDEN – De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Katrien Smeyers uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het Jaar 2017. Door collega’s wordt Katrien geroemd voor de wijze waarop zij het vak van ritueelbegeleider in meer sectoren dan alleen de uitvaart in Vlaanderen op de kaart zet.

Katrien is verfrissend, creatief en vernieuwend, zo luidt het verkiezingsrapport. Ze zet moderne multimedia nadrukkelijk in bij haar werk en is bovendien zeer actief op de sociale media. De uitroeping vond plaats tijdens de jaarvergadering van de LBvR in het Utrechtse Leusden op zaterdag 18 maart jl.

Achtergrond

Katrien volgde de opleiding “Ritueel Begeleiden bij Afscheid” bij Het Moment. Hier worden mensen opgeleid om op professionele wijze de coach te zijn van nabestaanden vanuit creativiteit, inspiratie en spiritualiteit. Inmiddels is zij zelf als docent aan deze organisatie verbonden en leidt zij in Vlaanderen ritueelbegeleiders op. Naast uitvaarten zet zij haar vak in voor rouwzorg en verliesbegeleiding.

Bekendheid en status

De LBvR is een landelijke organisatie van en voor professionele ritueelbegeleiders. De vereniging wil vanuit samenwerking en verwantschap het beroep van ritueel begeleiden landelijke bekendheid en status geven in het Nederlands taalgebied. Een ritueelbegeleider begeleidt mensen rondom de sleutelmomenten in het leven. Naast een uitvaart kan dat bijvoorbeeld ook een geboorte, een huwelijk of stervensbegeleiding zijn.

foto Lisa Develtere

Deel dit!

Plaats een reactie