De wil om het kunnen toepassen van thanatopraxie leeft onder jonge generatie begrafenisondernemers in België.  Het toepassen van deze techniek in een eigen rouwcentrum of voor begrafenisondernemers brengt kwaliteit voor het opbaren van de overledene.

Jonge generatie begrafenisondernemers in België hebben de wil om deze opleiding te kunnen volgen.  Zo’n opleiding is niet zo evident.  Ze kost veel geld en er moet ook veel tijd in gestoken worden.  Ook buitenlandse stages horen tot het pakket. Zo doet men toch een minimum aan ervaring op.

Waar komt deze plotse interesse vandaan?

Steeds vaker richten jonge begrafenisondernemers, die al dan niet vooraf voor een werkgever gewerkt hebben, een eigen onderneming op.  Vooral Vlaanderen heeft de laatste jaren een forse toename gezien van jonge ondernemers die ervoor willen gaan.

Bij deze motivatie hoort ook thanatopraxie en het kunnen toepassen ervan.  Dit om nabestaanden zo goed mogelijk te kunnen bijstaan bij het opbaren van hun geliefde overledene.

Is de opleiding nog te vinden in Vlaanderen?

Momenteel blijkt er in Vlaanderen wel vraag te zijn naar de opleiding, maar klaarblijkelijk is ze niet te vinden.  Meerdere jonge begrafenisondernemers zoeken alternatieven in het buitenland, maar worden met een buitenlands diploma niet aanvaardt in België als thanatopractor.

Zou de toekomst wel weer een opleiding kunnen brengen naar Vlaanderen?

Misschien zou er in de toekomst wel weer een opleiding te vinden zijn in Vlaanderen.  Of toch de kans om het te kunnen volgen in eigen land zonder heel veel kilometers te moeten afleggen.  Of wordt er weinig belang gehecht binnen de sector aan thanatopraxie?  Bij de jonge generatie ligt dat toch geheel anders, zo blijkt.

Deel dit!

Plaats een reactie