Lijkwagen in brand bij Nederlands uitvaartcentrum

Bij het uitvaartcentrum Matrice in Schiedam in Nederland is zaterdagmiddag een lijkwagen in brand gevlogen. Er lag en zat gelukkig niemand in de lijkwagen toen de wagen vlam vatte.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt Helen Theunissen, directeur van uitvaartcentrum Matrice. De aanweizgen van de uitvaart waren tijdens de brand in de tuin aan het condoleren en borrelen. Daarna zou de lijkwagen naar het crematorium vertrekken voor de crematie.

Op het moment dat de rouwauto achteruit reed, kwam er rook uit de motorkap. “Maar iedereen bleef relatief rustig, omdat we de situatie snel onder controle hadden. Het was een gekte.” Theunissen is opgelucht en blij hoe de aanwezigen bij de brand hebben gehandeld.

Nadat de brandweer het brandje had geblust, is er een andere rouwauto gekomen om de overleden persoon naar het crematorium te brengen.

‘Familie vond het ergens komisch’

De oorzaak van de brand in de lijkwagen is nog onbekend. Theunissen heeft inmiddels contact opgenomen met de leverancier van de lijkwagen. “Ik vind het vooral rot voor het bedrijf, want dat legt de lat heel hoog.” De directeur werkt naar eigen zeggen al ruim twintig jaar goed samen met de onderneming.

Ook heeft Theunisse gesproken met de familie van de overledene. “Ze vonden deze situatie eigenlijk wel ‘grappig’. Het had wat komisch”, aldus de directeur van de uitvaartonderneming.

bron: rijnmond.nl

Deel dit!

Plaats een reactie