cadillac-xts-bennet-kleinBij ongevallen op autostrades zullen begrafenisondernemers vanaf 1 maart over de pechstrook mogen rijden.  De lijkwagen moet wel voorzien zijn van een oranje zwaalicht.  Vanuit de uitvaartsector is er zeker geen vragende partij geweest voor deze nieuwe regeling.  Vanaf 1 maart kunnen lijkwagens dus naar een dodelijk ongeval rijden, over de pechstrook.

Naast takelwagens reden ook lijkwagens zich vast in het verleden, omdat men de pechstrook niet mocht gebruiken.  Omdat er door het ongeval file was ontstaan.  Zolang het stoffelijk overschot niet wordt overgebracht, kan men de autostrade niet vrij maken.  Met deze nieuwe regeling hoopt men daar een antwoord aan te kunnen bieden.

Volgens Johan Dexters, begrafenisondernemer en voorzitter van de Belgische federatie voor begrafenisondernemingen, was de sector zeker geen vragende partij. “Ik denk dat iedereen een lijkwagen herkent, zelfs zonder zwaailichten. Bovendien was het nu al vaak zo dat we door de politie geëscorteerd werden om over de pechstrook naar een dodelijk ongval te rijden.”

citaat: Gazet van Antwerpen
Deel dit!

Plaats een reactie