CrematoriaNieuws

Maastricht krijgt duurzaamste crematorium ter wereld

crematorium-asMaastricht in Nederland, krijgt het meest duurzame crematorium ter wereld.  Een Nederlandse uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar, een uitvaartgroep, heeft grote plannen en wil in Maastricht een nieuw crematorium bouwen.  Nu moeten inwoners van Maastricht uitwijken naar andere plaatsen om te kunnen cremeren.

De basis van het crematorium is duurzaamheid.  Duurzaamheid op verschillende vlakken.  Het gebouw zal worden verwarmd met aardwarmte en de restwarmte van de crematieovens.  De ovens zullen een minimum aan energie verbruiken tijdens een crematieproces. Het gebouw zelf komt op een mooie locatie, de ENCI-groeve.

Pas in 2018 zal het crematorium in gebruik kunnen worden genomen, daar de groeve nu nog gebruik wordt om mergel te winnen.  Of het crematorium er definitief komt, zal afhangen van verschillende externe factoren.  De meerwaarde en steun van de omgeving zal een belangrijke rol spelen.  Dit jaar zullen er verschillende plannen worden opgemaakt, waaruit men een keuze zal maken.  Dat vertelt Peter Mergelsberg, directeur van Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria