Beste collega’s,

Gisterenavond werd door de Nationale Veiligheidsraad beslist om het dragen van een mondmasker te verplichten in een aantal situaties.

Concreet betekent dit dat vanaf vandaag het dragen van een mondmasker verplicht zal zijn – zowel voor de medewerkers als de nabestaanden – tijdens:

  • De plechtigheden in aula’s, kerken en crematoria
  • Het bezoek aan winkel/showroom
  • De fysieke regelingen (indien deze niet op afstand kunnen gebeuren)
  • De begroetingen

Het is aangewezen om op de rouwbrief expliciet de verplichting tot het dragen van een mondmasker op de plechtigheid te vermelden.

Tijdens begroetingen, regelingen en winkelbezoek is er geen beperking meer op het aantal aanwezigen op voorwaarde dat er 1,5 meter social distancing in acht kan genomen worden en het mondmasker door alle aanwezigen gedragen wordt.

Ook bij meetings die niet van op afstand gebeuren, waar meerdere collega’s aanwezig zijn en de afstand van 1,5m niet gegarandeerd kan worden, vragen we om vanaf heden een mondmasker te dragen.

Het is belangrijk om vandaag alle families op te bellen om hen te informeren over de gewijzigde maatregelen voor geplande diensten die zaterdag en maandag plaatsvinden.

Zorg ervoor dat je de eerstkomende dagen een aantal mondmaskers bij de hand hebt voor mensen die geen mondmasker bij hebben. Gelieve te noteren dat de overheid zal controleren op het dragen van een mondmasker en dat inbreuken zullen beboet worden.

De verplichting tot het dragen van een mondmaker kan een vals gevoel van veiligheid teweeg brengen. Vandaar dat het belangrijk is om alle andere veiligheidsmaatregelen  strikt te blijven naleven. Blijf dus zeker 1,5 m afstand houden van elkaar – ook van collega’s! – pas handhygiëne nauwgezet toe, verlucht ruimtes zo veel mogelijk…

bron: funebra

Deel dit!

Plaats een reactie