Nieuws

Marathonzitting van de gemeenteraad in Brugge: Crematorium moet terug in publieke handen komen

Location Flanders - Brugge: Crematorium - Blauwe Toren

Op de gemeenteraad van de stad Brugge is er flink gediscussieerd.  Het was een marathonzitting die jaarlijks in november terug keert.  Er waren enkele belangrijke agendapunten waaronder ook een over het crematorium van Brugge dat in erfpacht gegeven werd aan Dela.

“Crematies zijn een taak van de gemeenschap” zo klonk het tijdens de gemeenteraad. “Het mag geen vorm van winstbejag zijn.  Daarom moet de erfpacht met Dela beëindigd worden.”  Vertelde Sammy Roelant.

“Het nieuwe crematorium van Oostende zal een crematorium in publieke handen zijn.  Niet in handen van een uitvaartonderneming. Rouwrituelen moeten gevrijwaard worden van vermarkting.  Daarom moet het crematorium van Brugge ook terug in publieke handen komen.”

“Vanuit winstbejag mag er geen crematie georganiseerd worden.  Dela houdt 300.000 euro winst over aan de activiteiten in het crematorium per jaar.  In Oost-Vlaanderen worden eenzamen en kansarmen gratis gecremeerd.” vertelde men op de gemeenteraad.

Mercedes Van Volcem pleitte voor de verhoging van de capaciteit van de zalen, aangezien er steeds vaker plechtigheden in aula’s gehouden worden, zijn ze vaak te klein qua capaciteit.

bron: knack West-Vlaanderen – afbeelding: ©screenflanders.be

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in:Nieuws