Voor zij die in de uitvaartsector werken is het niet nieuw om een lijkwagen van verschillende merken te zien ook niet de Maserati.  De Maserati Ghibli lijkwagen wordt internationaal enorm gedeeld en op verschillende automedia over geschreven.  Over het algemeen vindt men de lijkwagen niet zo mooi.  Gaat het dan omdat het een lijkwagen is of effectief de ombouw ervan?

We geven een quote mee van een autowebsite:

Of het nu een Rolls-Royce, een Mercedes of een Cadillac is, wij hebben nog nooit een mooie lijkwagen gezien. Gelukkig is er nu een Maserati Ghibli lijkwagen. En die is ook poeplelijk.

De wereld wordt mooier door dingen die je niet nodig hebt. Dachten wij altijd. Maar toen zagen we dus een Maserati Ghibli omgebouwd tot rijdende Quasimodo met een abces en ruimte voor een kist. Het idee zal wel geweest zijn dat een Maserati geen slecht startpunt is in een oerlelijk genre, maar dat is een misvatting en ijdele hoop tegelijk. Fapmateriaal wordt ook niet beter als ze ineens drie benen heeft.

De Ghibli Doodgraver is gebouwd door het Italiaanse Ellena srl autotrasformazioni (nee, dat is geen tikfout maar een rare naam). Mensen die een jasje een colbert noemen zijn erg opgewonden over de esthetische kwaliteiten van deze lijkencamper, maar neem van ons aan: als je hier in ligt, draai je je gegarandeerd om in het graf waar je zeer binnenkort in ligt.

En dat terwijl het probleem toch zo simpel is om te lossen. We weten niet naar wiens of wier specificaties lijkwagens worden gebouwd, maar misschien moeten die mensen ontslagen worden. Want ze vinden standaard dat lijkleuren alleen kan als de auto hoger is dan de nabestaanden die erachter lopen. Als we lijkwagens nu eens wat lager zouden maken en niet de morbide behoefte voelden om doden kisten te etaleren achter vele vierkante meters glas, konden we toe met een stijlvolle station.

De Maserati is omgebouwd door een Italiaans bedrijf dat gesitueerd is vlakbij Turijn.  Ellena autotrasformazioni is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ombouw van bestaande modellen naar een lijkwagen.  Veelal van het merk Mercedes, zoals gebruikelijk is in Italië, maar ook de Maserati Ghibli.  Of het betaalbaar en succesvol is, blijft een vraag.

In elk geval heeft het succes binnen internationale uitvaartmedia.  De een vindt het model mooi de ander spuuglelijk.

afbeeldingen: carmag.co.za

Deel dit!

Plaats een reactie