Nieuws

Een milieuvergunning voor het crematorium van Oostende

Het nieuwe crematorium van Oostende te Zandvoorde, zal twee crematie-ovens én ruimtes voor plechtigheden, een asverstrooiingsweide, een columbarium en een urnenveld bevatten. Er wordt geschat dat er jaarlijks tot 2.000 crematies zullen plaatsvinden. Het crematorium komt op de oude terreinen van steenbakkerij De Keignaert langs de Grintweg in Oostende (Zandvoorde).  

INTERCOMMUNALE VAN OOSTENDE, BREDENE, MIDDELKERKE, OUDENBURG

In 2014 werd het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘crematorium’ goedgekeurd, wat de komst van een crematorium op die locatie mogelijk maakte. In 2016 werd de milieuvergunningsaanvraag door O.V. Crematoriumbeheer, het Intergemeentelijke Samenwerkingsverband tussen Oostende, Bredene, Middelkerke en Oudenburg, ingediend.

LUCHTEMISSIES MINIMAAL

Uit onderzoek is gebleken dat het nieuwe crematorium aan alle Vlarem-normen kan voldoen. Zo zal een rookgaszuivering voorzien worden om de luchtemissies minimaal te houden. Alle uitgebrachte technische adviezen waren ook gunstig.

EEN UNANIEM GUNSTIG ADVIES

Tijdens het openbaar onderzoek waren wel vragen gerezen rond de conformiteit van de aanvraag met het ruimtelijke uitvoeringsplan. De Provinciale Milieuvergunningscommissie verleende een unaniem gunstig milieutechnisch advies, maar vroeg meer duidelijkheid over de stedenbouwkundige verenigbaarheid. Ondertussen is ook de stedenbouwkundige vergunning verleend na gunstig advies van het Agentschap Natuur en Bos. Hiermee is de gevraagde stedenbouwkundige duidelijkheid bekomen.

Bij het verlenen van de vergunning is ook de nodige opvolging van de resultaten van de luchtemissies voorzien.

bron: belg.be en kw.knack.be

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws