DiscussiesNieuws

In een Mini Cooper naar de begraafplaats

Steeds vaker kopen begrafenisondernemers die veel plechtigheden met urnen doen, een alternatieve lijkwagen voor het vervoer van de urne.  Begrafenisondernemers in de provincie Antwerpen schaften daarvoor een nieuwe auto aan.  Een Mini Cooper met achteraan plaats om een urne te vervoeren.

Voor- en tegenstanders

Binnen de uitvaartwereld zijn er voor- en tegenstanders als het gaat om het vervoeren van een urne met een alternatief voor de klassieke lijkwagen.  De ene vindt het belangrijk dat de klassieke lijkwagen ervoor gebruikt wordt, een ander vindt dan weer dat het zeker kan, een urne vervoeren met een Mini Cooper of andere kleine auto.

Kleinere auto’s in het buitenland

In het buitenland worden er al langer kleinere auto’s gebruikt om de kist of urne te vervoeren. Zo zijn er zelfs kleine lijkwagens van Fiat.  Kleine auto’s vragen misschien om een kleinere factuur naar de consument toe?  Of hoe ziet de consument het gebruik van een kleine personenauto voor het vervoeren van stoffelijk overschot?

De consument wordt geconfronteerd met de uitvaartkosten via radio en tv

Vandaag wordt de consument in Vlaanderen, België, meer dan ooit geconfronteerd met de kost van een uitvaart. De vele reclame van één grote uitvaartverzekeraar en uitvaartondernemer op tv en radio, zorgt voor deze focus.   Vandaar dat men steeds vaker vraagt naar de goedkoopste manier om iemand ten grave te drage.  Het is een pijnlijke zaak voor de uitvaartsector en de begrafenisondernemer op zich.

De consument zoekt naar goedkope oplossingen

Hoe meer mensen geconfronteerd worden met de kost van een uitvaart, hoe meer uitvaartverzekeringen er verkocht worden, zou men denken?  Niets is minder waar.  Het doet de consument zoeken naar goedkope oplossingen ten koste van de begrafenisondernemers en zijn toeleveranciers.

De gemiddelde uitvaartfactuur in België is ontzettend laag

Het gebruik van een kleinere personenauto zijn volgens de tegenstanders ervan, dé manier om de consument een lagere uitvaartfactuur te kunnen presenteren.  Om de prijs van een uitvaart nog meer te kunnen drukken.  De gemiddelde uitvaartfactuur in ons land bedraagt vandaag om en bij de 4.000 euro.  Daarmee behoren we tot de goedkoopste van Europa en zelfs de gehele wereld.

Het respect voor ons vak

Daarom zou het net een heel pijnlijke zaak kunnen worden om op die manier te werken?  Met personenauto’s?  Waar is het respect of onze fierheid op ons vak?  Dat is wat tegenstanders denken.  Want wat de consument te zien krijgt, groot of klein, moet hetzelfde zijn op de factuur die ze krijgen.

Dus, het gebruik van kleinere personenauto’s voor het vervoer van de urne tijdens de uitvaart, bent u voor of tegen?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Discussies